Bestel proces

Hieronder leggen wij stap voor stap uit wat de mogelijkheden zijn in ons bestelproces. Kom je er alsnog niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Het plaatsen van een bestelling.

Door op een gewenst product te klikken kun je direct overgaan tot het bestel proces. Hieronder kun je stap voor stap zien hoe dit werkt:

  1. 1. Selecteer de gewenste kleuren en maten.
  2. 2. Geef aan of je een product blanco, bedrukt of geborduurd wilt bestellen.
  3. 3. Configureer de gewenste opdrukzijdes, posities en het aantal kleuren.
  4. 4. Bereken je prijs en selecteer de gewenste levertijd om je bestelling af te ronden.

Wordt de prijs niet direct weergegeven, vraag dan een offerte aan.

Een eerder geplaatste bestelling herhalen.

Bij kledingdruk.nl is het erg simpel om producten opnieuw te bestellen. Hieronder kun je stap voor stap zien hoe dit werkt:

  1. 1. Log in op ‘mijn account’ en klik op ‘mijn bestellingen’.
  2. 2. Zoek de desbetreffende bestelling op en klik op ‘herhaal bestelling’.
  3. 3. Wijzig indien gewenst de aantallen en maten.
  4. 4. Klik op bestellen en ga naar de afreken pagina.

Betalen

Bij het afronden van je bestelling kun je direct de betaling voldoen door middel van de volgende betaalmethodes: iDeal, Bancontact (België) en PayPal. Jouw bestelling gaat pas in werking op het moment dat de betaling is ontvangen en de drukbestanden zijn geaccepteerd.

Digitaal drukvoorbeeld en drukvrijgave

Je ontvangt na het plaatsen van een bestelling altijd een digitaal drukvoorbeeld. Dit is een digitale schets van hoe de opdruk er in werkelijkheid uit komt te zien. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zal één van onze medewerkers de aangeleverde bestanden controleren. Indien alles in orde is, ontvang je een e-mail dat je bestanden zijn goedgekeurd met het digitale drukvoorbeeld als bijlage. Deze dien je te accorderen zodat wij de bestelling in productie kunnen nemen.

Bestanden uploaden

Na het afronden van je bestelling kun je direct je bestanden uploaden. Zijn je bestanden nog niet gereed? Log dan later in op ‘mijn account’ en klik op ‘bestanden uploaden’ bij de desbetreffende bestelling. Heb je deze stappen doorlopen? Dan zullen wij de bestanden controleren. Je ontvangt hierna een e-mail met het resultaat van de bestandscontrole.

Opnieuw aanleveren van bestanden

Heb je een e-mail ontvangen en blijkt dat je bestanden niet juist zijn? Dan kunnen wij met de huidige bestanden je bestelling niet leveren. De reden hiervoor wordt aangegeven per e-mail en in je eigen account. Corrigeer de aangeleverde bestanden en lever deze opnieuw aan in je eigen account. Kom je er even niet meer uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag met het maken van de juiste bestanden.

Producten met meerdere bewerkingen

Wil je een product bestellen met meerdere bewerkingen? Dit is mogelijk! Klik bij het gewenste product op ‘bestellen’ en configureer je opdruk. Selecteer de gewenste opdrukzijdes, posities en het aantal kleuren per positie. Na het bestellen kun je per positie een bestand aanleveren.

Afwijkend afleveradres

Tijdens het afrekenproces kun je aangeven of het verzend en factuur adres hetzelfde zijn. Indien dit niet het geval is, kun je een afwijkend verzendadres opgeven.

Samples van producten

Het is eventueel een optie om vooraf een product te bekijken voordat je deze in grotere oplages besteld. Kledingdruk.nl bied haar volledige aanbod al vanaf één stuk aan!

Afwijkende producten

Ben je net op zoek naar die ene polo met een roze boord en twee streepjes op de mouwen? Maar kun je deze niet vinden in onze webshop? Neem dan contact op met onze klantenservice! Wij bieden een ruim assortiment aan maar het kan voorkomen dat je op zoek bent naar een product die wij niet op onze webshop aanbieden. Wij helpen je dan graag verder, wellicht kunnen wij het product aanbieden of een soortgelijk product van gelijke kwaliteit leveren.