Aanleverspecificatie Kledingdruk.nl

Een goed bestand is belangrijk om een perfect drukresultaat te behalen. Het aanleveren van drukbestanden doe je pas nadat je een bestelling geplaatst hebt. Hieronder leggen wij uit waar jouw bestand aan moet voldoen zodat wij er een perfecte opdruk van kunnen maken!

Bestandsformaat

Het is belangrijk dat het bestand in “vector” is opgebouwd. De drie meest gebruikte vector bestandsindelingen zijn EPS, AI en PDF. Een bestandsformaat is de lettercombinatie aan het eind van een bestandsnaam waarmee aangegeven kan worden om wat voor soort bestand het gaat. Bijvoorbeeld: Bestand.eps.

Het komt regelmatig voor dat vector bestanden toch niet goed zijn. Dit komt doordat het pixel bestanden zijn die als vector bestanden zijn opgeslagen. Op deze manier veranderd alleen de bestandsextensie (van bijvoorbeeld PNG naar EPS). Het belangrijkste veranderd niet; de opbouw van het bestand. Dit blijft in pixels in plaats van in vectoren. Helaas is dit niet voldoende voor een perfecte opdruk!

Bestandsopbouw

Een goed bestand bestaat uit veel verschillende componenten, maar de onderstaande punten moet het bestand echt aan voldoen:

  1. - Het bestand moet opgemaakt zijn in de juiste kleur(en).
  2. - Het formaat moet passend zijn voor je gekozen product.
  3. - De tekst moet op de juiste wijze zijn opgeslagen. Wij adviseren om de teksten om te zetten naar lettercontouren.
  4. - Het bestandsformaat moet correct zijn (zie hierboven).

Uploaden

Voldoen jouw bestanden aan bovenstaande specificaties? Ja, dan kun je de bestanden uploaden via je persoonlijke account. Klik in je persoonlijke account op je bestelling en lever per opdrukpositie je bestanden aan. Kom je er even niet uit? Bekijk dan de veel gestelde vragen.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag. Kom je er echt niet uit met het aanleveren van een vectorbestand, neem dan gerust contact met ons op. Voor een schappelijk bedrag zetten wij je logo of opdruk om naar een perfect vector bestand. Onze grafische goeroes zijn je graag van dienst!